Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Aldwen
-Dziękuję za radę.
Następnie udaję się po robaki, które łapię do słoika otrzymanego od druida. Następnie wracam do wioski i szykuje sie do wyprawy na wyspę sztormów.
- No to proszę bardzo (przysyłać mi na priv życzenia, ile chcecie się nauczyć, działa jak każda inna umiejętność). - rzekł druid.
Aldwen ruszył wraz z resztą drużyny (jeśli ktoś ma obiekcję i nie chce, to też pisać, co tam chce innego robić) na południe. Pp jakiejś godzinie doszli na miejsce. Niestety, okazało się, że drogę do latających sobie spokojnie robaków zagrodził, zupełnym przypadkiem, mamut z jeźdźcem na grzbiecie. Nie wiedzieli kim on jest, ale zabrzmiał z góry ciężki głos.
- Czego tu chcecie?
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell
Samantha zastanawiała się, ile jeszcze razy będą musieli odpowiadać na to pytanie.
- Jedziemy załatwić nasze prywatne sprawy. A pan co porabia w tej okolicy?
Na wszelki wypadek ukradkiem przygotowuję łuk do strzału.
- Aha. - stwierdziła postać. - No, ja jestem właścicielem tej ziemi i właśnie przyjechałem złapać więcej robaków do mojego eksperymentu. Ale nie przeszkadzajcie sobie, jeśli tylko nie ruszycie moich robaczków.
Drużyna zauważyła, że postać ma długą, brązową brodę i gęste włosy. Była średniego wzrostu, może trochę niska, ale z tej odległości trudno było to ocenić. U pasa miał dwa topory.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Aldwen
Aktywuję amulet tarczy i pożyczam go Rethorowi. Poza tym osłaniam tarczą siebie i przygotowuje się do rozproszenia, gdyby mamut zaszarżował. W razie ataku ze strony przeciwnika posyłam w jeźćca falę energii, która ma go zrzucić z mamuta. Rozmawianie zostawiam dla Samanthy.
My nic tu nie robiliśmy, to ten elf chciał ukraść Ci robaki. Ukarz go a nam daj odejść Szykuję się do rzucenia zaklęcia przywołania... świni. Tak, świni.
Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.
Zaklęcia obu udały się dość dobrze. Aldwen stworzył całkiem niezłą tarczę, a Elendil przywołał piękną i okazało świnię, jedną z największych i najsilniejszych, jakie widział. Jeździec na mamucie spokojnie sobie jednak na nim siedział i czekał na rozwój wypadków.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Elendil:
Przejmuję kontrolę nad świnią i karzę jej wbiec pod nogi słonika. Skoro na normalne działa to na tego też powinno. Byle by słoń nie zaczął biec w naszą stronę...
Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.
Mamut nie przeraził się, gdy świnia wbiegła mu pod nogi. Kilka razy tupnął i zmiażdżył ją jedną ze swych stóp. Jeździec spojrzał się na przybyszy.
- A więc to tak? Chcecie walczyć? Proszę bardzo, w takim razie czeka Was smutny los, taki jak tej świni.
Mamut wyraźnie szykował się do szarży.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Aldwen
Posyłam w strone jeźdźca falę ogłuszającej energii. Poza tym wołam: "Rozproszyć się", a następnie wchodzę między drzewa tak by mamut nie mógł mnie łatwo zaatakować.
Samantha:
- Nie mógłbyś nam sprzedać albo pożyczyć kilku tych robaków? Działamy altruistycznie dla dobra wspólnego, mógłbyś nam trochę pomóc.
Tworzę wokół siebie magiczną tarczę i czekam na rozwój wypadków.
Elendil:
Szykuję się do strzału. Jeżeli mamut zacznie biec w naszym kierunku to strzelam celując w nogi a po strzale usuwam się mu z drogi (jeśli będzie dalej się przemieszczać w naszą stronę).
Jeździec mamuta jedynie się roześmiał na słowa Samanthy. Widocznie nie miał ochoty, żeby negocjować.
Aldwenowi udało się stworzyć falę energii, która, co więcej, trafiła w mamuta! lecz okazała się za słaba, by cokolwiek mu zrobić.
Elendil oddał niecelną salwę kilku strzałów. Mamut był coraz bliżej, pędził rozpędzony na wszystkich, prócz Aldwena, bohatersko kryjącego się za drzewami. Elendil, jak i reszta drużyny była gotowa się usunąć z jego drogi, jednak okazało się to niepotrzebne - tarcza Samanthy okazała się wyjątkowo wytrzymała, by zatrzymać giganta.
Wtedy do akcji wkroczyli Rethor i Glaur. Rethor szybko utworzył w ręku strzałę, wykonaną z czystej energii magicznej i strzelił nią prosto w mamuta, który zawył i przewrócił się. Wyszedł z niego jego jeździec, który okazał się krasnalem. Glaur stanął z nim do walki i, po wymianie kilku ciosów i ich blokadzie, to on okazał się górą, raniąc go w prawą rękę. Krasnolud zatoczył się do tyłu i, pomimo że stał na nogach i był gotowy do walki z drużyną, rana w prawej ręce była dość głęboka i uniemożliwiała mu dalszą walkę tąże ręką.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Aldwen
Zbliżam sie do walczących i telekinezą wyrywam krasnoludowi walczącemu z Glaurem broń. Jeśli walka sie skończy to patrze, czy pokonany ma jakiś zaklęty ekwipunek/artefakty.
Aldwenowi udało się wyrwać telekinetycznie topór z rąk krasnoluda. Gdy się to stało, zaczął uciekać w stronę lasu.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Aldwen
Posyłam za uciekającym falę ogłuszającaj energii.
- A ty dokąd? - wołam za nim.
Jeśli stracił przytomność to zakładam mu na ręce coś w stylu kajdanek z zestalonej magii ładu.
Aldwenowi akcja udała się. Krasnolud znalazł się w stanie ogłuszonym i związanym.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Elendil:
"No brawo magiku. Udało ci się wziąć jeńca. Teraz wymyśl co z nim robić bo ja nie mam zamiaru go taszczyć ze sobą i karmić. A poza tym lepiej zacznij zbierać te robaki chyba że ja mam to zrobić" Jednocześnie podchodzę do krasnoluda i zaczynam go odszukać.
Elendil przeszukał jeńca i znalazł przy nim: 2 topory (czerwony i błękitny), futerko z niedźwiedzia, mapę z zaznaczonymi miejscami przebywania mamutów oraz dziwny, cienki, mały prostokąt z rysunkiem damy w czerni i czymś jakby odwróconym czarnym serduszkiem. To ostatnie okazało się być dziwnie klejące z jednej strony, na szczęście Elendilowi udało się uniknąć przyklejenia do tego i mógł odpowiednio to zabezpieczyć.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Elendil:
"Czy ktoś z Was chce może topór wojenny? Bo znalazłem a sam raczej nie skorzystam, chyba że do rąbania drewna. Jak nikt nie chce to wezmę je i sprzedam przy pierwszej okazji. Poza tym co z tymi robakami? Chce załatwić tamto coś od pogody tak szybko jak to możliwe." Futerko od niedźwiedzia sobie zachowuję z zamiarem przerobienia na strój jak dojdę do jakiejś wioski (chyba że już jest wypreparowane i nadaje się do założenia, to chowam do torby aby skorzystać jak zrobi się zimno).
Glaur zgłosił się po topory. W tym samym czasie Aldwen znalazł kilka robaczków i włożył je do złotego słoja. Potem wszyscy wrócili nad morze. (futerko było już spreparowane).
Gdy wrócili, nad osadą czekało na nich już ok. 20 elfów. W większości były to młodziki (~30 lat), nieznające jeszcze dobrze życia i żądne przygód. Nie byli dobrze uzbrojeni, pod ręką mieli może kilka harpunów, wideł i proc. Były też gotowe trzy łódki do podróży.
- Jeśli jesteście gotowi, to możemy płynąć.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
No dobra, to jaki mamy plan aby rozwiązać ten problem? Bo myślę że tym razem musimy wymyślić coś subtelniejszego niż "Leeroy JENKINS!!!". Jak dla mnie najlepiej byłoby chyba ostrzelanie tego czegoś z dystansu robakami. Ktoś ma jakieś lepsze pomysły?
- Leeroy JENKINS!!!! A tak serio nie mam żadnych lepszych pomysłów, niż ten Elendila. Chyba że wyślemy Aldwena na zwiady.
Pomysł ostrzelania tego czegoś robaczkami wydawał się dobry i wszyscy z podziwem kiwnęli głowami. Jak się jednak szybko okazało - plan był dobry, ale wykonanie złe. Ludzie z osady nie mieli niczego, czym mogliby ostrzelać odległą na kilka mil wyspę.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Eee... Ale mi chodziło o zrobienie tego jak już będziemy trochę bliżej. Tak blisko, że Magik będzie mógł je przenieść swoją mocą albo ja żebym mógł je przyzwać w odpowiedni miejscu.