Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.
Nie jesteś zalogowany na forum.
"Noooo, nie. Problem jest taki, że sam nie wiem gdzie jest ani to ostrze ani ten Odłamek. Wiem tylko że klucze oraz dokumentację o Odłamku trzymają na zapleczu, więc pewnie będzie tam też info o Ostrzu. Do tego potrzebuję dywersji, której ty mi raczej... nie zapewnisz. A może on (tamten gość od ostrza) mógłby ją przeprowadzić? Pewnie zrobi to lepiej niż ty..."
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-09 18:08:35)
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
- Może i mam problem ze wzbudzaniem sympatii, ale ludzi wkurwić umiem. Problem miałbym tylko z zwianiem z miejsca akcji. Teraz ci przyznam że plan masz niezły. Leć więc poprosić gościa o dywersję. Tylko że jest baranem Hildebrandu i dziedzicem Czarnej Wódy. Może być ciężko go przekonać
I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come
"Przepraszam bardzo, na jakiej podstawie JA mam to zrobić? A czemu niby nie ty?"
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
- To twój pomysł
I collect my story
"Nie mam czasu kłócić się z upośledzonymi społecznie osłami. Mów gdzie jest."
Baron Hildebrandu usłyszał całą rozmowę i stwierdził:
- Nie, nie pomogę Wam.
I wyszedł z budynku.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell
"...No świetnie. A więc rób dywersję a ja idę na zaplecze."
- A masz pomysł jak to zrobić? Bo raczej nie wjadę im tu z demonem na pysk
I collect my story
"Ty jesteś ten magikujący i mądry, wymyśl coś. Jeżeli już, to masz to coś wybuchowe." Po czym Ri'saad dał Caryllowi do ręki dwie wybuchowe monetki z wyjaśnieniem jak to działa i wysadził mu je gdy ten wciąż trzymał je w dłoniach, najlepiej tuż przy twarzy.
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-11 11:23:19)
- Trzeba tak było od razu.
Podchodzę do jednego ze stanowisk i pytam się ile kosztuje założenie depozytu
I collect my story
- Zależy jaki. Pół smoka dziennie za zwykłą skrytkę, 2 dziennie za skrytkę Premium.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Czekając na dywersję swojego przyjaciela wspólnika, Ri'saad postanowił pochodzić sobie po hali głownej, pooglądać ją, znaleźć jakieś ciekawe miejsca (i z punktu widzenia klienta, i z punktu widzenia włamywacza). Oraz podszedł do nieszpetnej (czyli ładnej) ekspedientki i zaczął z nią flirtować.
Wiadomość dodana po 10 min 43 s:
Oraz odmawia cichą modlitwę do Lo o powodzenie we włamaniu.
Wiadomość dodana po 21 min 25 s:
*Lô
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-12 11:54:07)
Niestety nie było w żadnej z kas ładnej ekspedientki.
Bóg wysłuchał modlitwę.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Ri'saad poszukał więc trochę brzydszej ekspedientki (byle nie była obrzydliwym paszczurem) i z nią zaczął flirtować.
Ri'saad znalazł kilka takich, były jednak zajęte swoimi klientami. Jedynymi wolnymi były: trollica, pół-trollica i ta, która go obsłużyła (przeciętnej urody).
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Flirtowanie z trollicami może skończyć się źle. Bardzo źle. A gadanie z tą co mnie oprowadzała jest zbyt ryzykowne. Lepiej zaczekać aż któraś niepaszczurowata się zwolni"
Zdejmuję z szyi naszyjnik i kładę go na kasie.
- Chciałbym złożyć ten naszyjnik do depozytu na cztery dni.
Wyciągam fałszywe monety od Ri'saada i płacę nimi. Po zakończeniu tej czynności cywilnoprawnej wychodzę z budynku, kieruję się do jakiejś bocznej uliczki i wybucham monety.
I collect my story
Pani przyjęła amulet i podała go koleżance, która właśnie szła na niższe piętro. Następnie przyjęła pieniądze. Caryll bezpiecznie wyszedł z budynku i spróbował wybuchnąć monety. Nie wiedział jednak, jak się do tego zabrać. Do głowy wpadł mu pomysł, że może potrafi to robić jedynie ich właściciel.
---
Ri'saad obejrzał sobie dokładnie budynek. Oprócz tego co widział wcześniej, zauważył dodatkowe wejście, którym Panie Obsługujące Okienka wchodziły na Zaplecze. W toalecie męskiej (do damskiej go nie wpuszczono) było okienko wielkości 3x3 stóp. Było też wyjście przez wychodek (i gówno przy okazji).
Następnie przebadał pokój dla personelu. Nie wpuszczono go tam, ale wydawało się dziwnie małe.
Obok budynku znajdował się mały zaułek, w którym zobaczył wyjścia z toalet (oba). Dalej były drzwi z tabliczką "Baron K. Złoty". Drzwi miały jakieś 5 stóp wysokości.
Gdy wrócił do środka, zwolniło się jedno okienko z niebrzydką (jego zdaniem) kobietą.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Ri'saad podszedł do tej niebrzydkiej panienki i zaczął z nią flirtować. Przy okazji zaczął się zastanawiać czemu monetki nie zrobiły KA-BOOM w okienku...
Wracam do skarbca zobaczyć jak sobie radzi mój niezbyt bystry towarzysz
I collect my story
Ri'saad usłyszał w głowie głos: "Tylko ty możesz wybuchnąć te monety, debilu".
---
Caryll wrócił do skarbca, żeby zobaczyć, jak jego towarzysz rozmawia z ekspedientką, która go obsłużyła.
---
Filtry Ri'saada okazały się skuteczne i po chwili kobieta już była nim zauroczona (pomimo wrodzonego gatunkizmu, niestety wyrwało jej się parę żartów o innych rasach (np. "Wiesz dlaczego nie ma w stolicy łabędzi? Bo elfy szybciej pływają po chleb.")). Pracowała w Skarbcu już trzy lata i miała męża, który służył w Zakonie. Jej czarne włosy powiewały na wietrze, niczym... Pochodziła z Krainy - wschodniej prowincji Imperium... Jej błękitne oczy urzekały Ri'saada... Była raczej biedna i pracowała tu, by zarobić na wyjazd na Wyspy Korzenne. Albo chociaż żeby kupić wieś w Krainie... A jej usta... Czerwone i namiętne kusiły go...
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Nie myślałaś kiedyś o tym żeby się stąd wyrwać? Na pewno istnieją inne sposoby na zdobycie pieniędzy..." Ri'saad także wiedział czym może się skończyć związek z nią - wściekłym mężem, chorobą weneryczną i dziećmi mutantami. Dla niego to była tylko gra, rozrywka, fortel, który chciał wykorzystać do jego planu.
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-12 16:20:45)
- Jakie? - spytała z zainteresowaniem.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Różne. Niekoniecznie legalne, ale różne."
- Jakie? - spytała z zainteresowaniem.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir