Play by Forum

Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#526 2017-05-09 17:15:00

Luna
Gracz
Liczba postów: 93
Windows 7Chrome 57.0.2987.133

Odp: [Archiwum] Prolog - the Last Bastion (tLB)

Samantha:
Korzystając z tego, że przeciwnik jest zmęczony, szybko rzucam w niego sztyletem, a potem, na wypadek gdybym nie trafiła, odskakuję i wyciągam kolejny sztylet, przygotowując się do obrony.

#527 2017-05-10 07:51:40

Czarny Smok
Chwilowo Władca Wszechświata
Liczba postów: 638
AndroidChrome 38.0.2125.102

Marysia
Sztylet pomknął w stronę Adhemara i zatopił się w jego prawej piersi. Popłynęły stamtąd strużki krwi. Adhemar spojrzał na swoją ranę i wyjął z niej sztylet, który następnie rzucił na ziemię. Ruszył w stronę Samanthy wymachując swym kijem. Samantha próbowała obronić się przed jego uderzeniami, lecz on szybko przedarł się przez jej obronę i uderzył w jej prawe ramie. Nie poczuła siły uderzenia, za to na jej ramieniu pojawiła się dziwna, czerwona pieczęć (krzyż w kole). Wykorzystała chwilę, po wymierzeniu ciosu i, mając przeciwnika tuż przy sobie, wbiła mu sztylet w głowę.
W tym samym momencie pieczęć wybuchła.
Samantha poczuła ból w ramieniu. Miała wypaloną rękę między łokciem a ramieniem i odsłonięte mięśnie i kości.
Z chmury dymu, powstałej po wybuchu, wyleciał Adhemar. Jego twarz miała nieprzytomny wyraz. Z lewego oka sterczał mu nóż. Wokół niego zapaliła się tarcza z ognia, zasłaniając go. Gdy po chwili zniknęła, Adhemar zniknął wraz z nią.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell

#528 2017-05-10 17:24:41

WojtazZzZ
Gracz
Liczba postów: 48
WindowsOpera 43.0.2442.1144

Hogath:
"Chwytam kolejne płaszcze i gaszę księcia dalej. Albo mi się w końcu uda albo spłonie mi tu żywcem, cóż innego pozostaje mi do zrobienia? "

#529 2017-05-11 09:06:18

Czarny Smok

Arena
Hogath zerwał kolejne płaszcze i przykrył nimi księcia. Tym razem efekt był o wiele lepszy - ogień przygasł. Hasimir miał jednak całą twarz spaloną. Pobieżne sprawdzenie jego czynności udało się w 100% - wampir dowiedział się, że książe był martwy.
---
Aldwen swymi umiejętnościami wyrwał z rąk swego przeciwnika młot i swoim ciosem zmiażdżył mu prawą rękę. Ten przetoczył się po ziemi i wymierzył elfowi kopnięcie. Trafił go w szczenę i wybił kilka zębów.
Wtedy właśnie przyszedł Caryll.
---
Kiedy Ri'saad śmiał się z imienia Partha, ten podszedł do niego, dźgnął swoją lancą i strącił w dół. Lecąc, Khajiit wpadł na wspinającego się demona Caprę i wraz z nim poleciał na ziemię. Demon częściowo zamortyzował upadek, co pomogło tylko tyle, że Ri'saad był tylko mocno połamany. Na oko tylko parę złamań. Mógł się ruszać, choć sprawiało mu to ból.
Zmęczony demon zniknął.
---
Kobieta chwyciła Białego Rycerza za pierś. W szafirowych nitkach ciecz przestała płynąć. Rycerz padł na ziemię. Kobieta spojrzała na Partha, a ten związał konopnym sznurem Prefekta.
- Znikamy.
Marcy wystrzelił strzałą w stronę wyjścia, a za nią pociągnął się sznur. Rzucił każdemu z towarzyszy chustę i cała trójka zjechała na nich, jak na "tyrolce". Parth trzymał się jedną ręką swej chusty, a w drugiej związanego Prefekta. Potem wszyscy wybiegli wyjściem i uciekli.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#530 2017-05-11 10:25:47

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
Liczba postów: 477
AndroidChrome 51.0.2704.106

"Ay caramba. El dolor es muy fuerte! I do tego, phh, Parth, zwiał z Prefektem. Gonić za nimi to dobra metoda, ale z połamanymi kośćmi daleko żyw nie zajdę. Było tutaj jakieś biuro medyczne czy coś. Może tam będzie coś przydatnego. Hej, Caryll, Hogath, może któryś z was mi pomóc?" Ri'saad wstał, a przynajmniej spróbował wstać, i pójść do tego całego skrzydła medycznego, najlepiej przez to wejście na górze, przy którym jest Caryll. Jeżeli nie ma zielonego pojęcia gdzie takowe biuro jest, spytał się kogoś (nie z Zakonu oczywiście) o drogę.

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-05-11 10:27:07)

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#531 2017-05-11 21:07:57

Luna
Gracz
Windows 7Chrome 57.0.2987.133

Samantha:
Rzucam na swoją rękę zaklęcie leczące (regeneracja tkanek albo coś w tym rodzaju), a potem szukam jakiegoś bezpiecznego miejscem.

#532 2017-05-12 07:14:03

Adword
Mistrz Odpisów
Liczba postów: 127
AndroidChrome 34.0.1847.114

Aldwen
Ponownie atakuję przeciwnika jego własnym
młotem, tym razem celując w odcinek kręgosłupa na plecach.

Wiadomość dodana po 3 h 56 min 45 s:
Aldwen
Jeżeli przeciwnik się zbliży tworzę tarczę, która ma go zatrzymać

#533 2017-05-12 16:12:13

Czarny Smok
WindowsChrome 51.0.2704.79

Marysia
Samantha skryła się za jedną z pozostałości po zniszczonych budynkach. Było tam względnie bezpiecznie.
Dawne pomieszczenie było małe. Szybki ogląd sytuacji pokazał, że żyła tam skromna rodzina, jedna z tych biedniejszych, ale szczęśliwszych. Na ziemi leżało ciało dziecka, bez głowy. Prawdopodobnie jego matka na chwilę wyszła gdzieś, a potem przyszedł wybuch. Być może jeszcze nie wie, że straciła syna.
Przy pomocy magii Życia, Samantha wyleczyła się z zadanych ran. Potrzebowała kilku minut, by naprawić rękę do tego stopnia, by nie odczuwać w niej bólu i móc w pełni używać. Po wybuchu został jedynie drobny ślad.

Ukryta wiadomość

To jest dobry moment, żeby załączyć mapę, gdyby ktoś potrzebował:
https://drive.google.com/open?id=0BydnU … DdENjBUOE0
Tak, wiem że jest brzydka :P Ale tak się kończy połączenie mojego "talentu" artystycznego i painta :P. Jakbym o czymś zapomniał, to ktoś na pewno mi o tym przypomni i ją poprawię.
Parę dodatkowych informacji - wyjścia drogami z miasta są raczej jedynymi. Ew. przedzieranie się przez las jest ryzykowne.
W porcie nie zostało wiele statków, większość wypłynęło. Ale znajdą się statki, wypływające wkrótce do Ost-Guruth, stolicy Aranarthu - Edaibu oraz do Orthrondu (największego miasta w Imperium). Na placu Prefektowskim zbiera się grupa najemników, wyruszających w podróż za Góry Rude.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#534 2017-05-13 01:21:42

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
AndroidChrome 51.0.2704.106

"Chociaż nie. Gońcie za bandą co porwała Prefekta!"

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#535 2017-05-14 19:54:59

Nie Czaha
Mistrz Gry
Liczba postów: 352
WindowsChrome 57.0.2987.133

Caryll:
W czasie jak Pan Młot jest zajęty elfem wbijam zakonnikowi miecz w plecy. Następnie mówię do elfa:
- Zakon ukradł prefekta! Idziesz ze mną go odbić.
Czekam na jego odpowiedź

I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come

#536 2017-05-14 21:29:57

Czarny Smok

Arena
Ri'saad nie mógł się zorientować samemu, gdzie jest skrzydło medyczne, toteż zapytał o to najbliższego przechodnia. Okazał być się Zakonnikiem. Miał przecięte pół twarzy, a z wydłubanego oka ciekła mu krew.
- A, musi Pan pójść tymi drzwiami, gdzie jest laską Eskulapa, pod napisem "szpital". Mam nadzieję, że sobie poradzisz.
Ri'saad zgodnie z instrukcjami (chociaż nie widział tam laski Eskalupa)poszedł do wskazanych drzwi. Stała pod nimi kobieta i płakała. Drzwi były zawalone gruzami.
---
Aldwen spróbował wyrwać facetowi młot, ale tym razem się nie udało. Tamten mocno go trzymał, a elf znowu miał problemy z rzuceniem zaklęcia. Zajęło to jednak go na tyle, że Caryll mógł spokojnie podejść faceta od tyłu i dźgnąć go mieczem. Ten upadł na ziemię i kaszlnął krwią. Próbował podnieść młot i wymierzyć cios, ale był zbyt zraniony, by to zrobić. Aldwen nadal próbował go dobić jego młotem. Tym razem go wyrwał i... strzaskał mu kilka palców. Po kolejnym ciosie Carylla padł na ziemię nieprzytomny możliwe, że martwy.
---
Kiedy Caryll i Aldwen sobie siedzieli nad trupem i rozmawiali, do Carylla podeszła od tyłu pewna postać. Caryll odwrócił się. Tą osobą był...
TAM DAM DAM
...Karl. Jego oczy świeciły się na czerwono. Był cały we krwi. Przemówił głosem cięższym niż zwykle:
- Jestem Ar-Shubbal, władca Domeny Zniszczenia. Dzięki ranom, ten... pojemnik, osłabił się na tyle, że wiążące mnie pieczęcie pękły. Teraz jest w mojej woli. I potrzebuję Twojej pomocy. I ewentualnie Twojego kumpla, elfa też. Przyłączcie się do mnie i przywróćmy na Świecie władzę Tharizduna! I możecie być spokojni, na pewno się Wam sowicie odwdzięczę.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#537 2017-05-14 21:36:08

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"Co się stało? Czemu wejście jest zagruzowane?"

#538 2017-05-14 21:55:04

Czarny Smok

Mateusz
- Och... Jestem Anastazja, żona Eskulapa, jednego z lekarzy. Chlip. Oni byli, chlip, w środku i chlip, wybuchła jedna z tych bomb. Proszę, chlip, odgruzuj przejście i urachlipratuj mojego chlip chlip męża. Chlip.
Ri'saad przyjrzał się zagruzowanemu przejściu. Było tam trochę kamieni (jakieś kilkaset funtów), ale krok po kroku mógłby je usunąć.
Anastazja była czarnowłosą kobietą z zielonymi oczami. Miała na sobie błękitną suknię.
- Chlip.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#539 2017-05-14 21:58:03

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"Dobra, spróbujmy. Ty też możesz pomóc, będzie szybciej"

#540 2017-05-15 00:00:10

WojtazZzZ
Gracz
Liczba postów: 48
WindowsOpera 43.0.2442.1144

Wojtazz:
"Przynajmniej próbowałem. Nie wiem, jakie konsekwencje przyniesie śmierć tego Księcia, ale obawaim się najgorszego.
Może dołączę do reszty grupy na arenie, sam nie wiem"

#541 2017-05-15 08:49:36

Nie Czaha
Mistrz Gry
AndroidChrome 58.0.3029.83

Caryll:
- Elfie, sprawdź, czy tego zakonnika da radę naprawić.
Następnie zwracam się do demonicznego Karla:
- Po pierwsze, na czym ma polegać moja pomoc. Po drugie, ja jestem tylko niehonorowym najemnikiem i dezerterem, więc najpierw chcę wiedzieć co dokładnie będę z tego miał. I przydałaby mi się pewna zaliczka. A po trzecie, elf ci nie pomoże, musi teraz gonić za zakonnikami i prefektem.

I collect my story

#542 2017-05-15 11:24:19

Czarny Smok

Michał
- Twoja pomoc? Zobaczymy. Będziesz dostawał od mnie różne zadania do wykonania. Na razie... Pomożesz mi zdobyć Kryształ Stworzenia obecny w tym mieście. Co do nagrody - czyż sama wizja zniszczenia Świata nie jest kusząca? Ale jeśli naprawdę chcesz, to... - W ręku zmaterializoał mu się ogień. Następnie przybrał kształt plakietki. A potem zmienił się w plakietkę. Czerwoną. - Trzymaj. To materiał wybuchowy, odpalisz go swoją mocą magiczną. W czasie podróży mogę nauczyć Cię b. zaawansowanej Magii Chaosu, może przy okazji zgarniemy jakieś ciekawe artefakty... I przede wszystkim pomogę Ci ujarzmić Twoją wewnętrzną moc.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#543 2017-05-15 11:35:40

Nie Czaha
Mistrz Gry
AndroidChrome 58.0.3029.83

Caryll:
- Przez wewnętrzną moc masz na myśli cząstkę duszy maga? I gdzie znajduje się obecnie ten kryształ? I w końcu gdzie mam cię znaleźć jak go zdobędę?
Potem dobijam zakonnika. Jednak nie będzie potrzebny

I collect my story

#544 2017-05-15 13:15:26

Czarny Smok

Мфснаl
- Tak, tego maga. Po Kryształ pójdziemy razem. Zaprowadzę Cię tam.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#545 2017-05-15 18:15:55

Gods of Kobol
King of the Seven Kingdoms
Liczba postów: 196
AndroidUnknown

Strzelam do wroga zwykłymi strzałami celując w czułe punkty (tzn. niechronione przez zbroję np. głowa, ważne życiowe organy, w tym związane z maną) a jeśli to nie pomoże i abasador będzie wyraźnie bliski śmierci strzelam strzałą wybuchową.

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#546 2017-05-16 08:06:42

Czarny Smok

Paweł
Elendil wystrzelił bardzo celnie strzałę, która trafiła przeciwnika w prawą dłoń. Przekuł ją na wylot, tzn. strzała została w niej i wystawała z dwóch stron dłoni. Co więcej, zmusił go do wypuszczenia z ręki miecza. Randoul zawył z bólu i spojrzał zimno na Elendila. Jego wzrok dość dosadnie mówił "Zginiesz marnie". Wyjął lewą ręką ze zbroi trzy kulki i rzucił nimi w stronę Ambasadora i Elendila. Wypuściły z siebiie dym, który stosunkowo ograniczył ich widoczność. Gdy opadł, nikogo już nie było (tzn. przeciwnika, bo oni wciąż tam byli).

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#547 2017-05-16 09:03:35

Gods of Kobol
King of the Seven Kingdoms
Liczba postów: 196
AndroidChrome 36.0.1985.135

Orientuję się czy nie ma w pobliżu żadnego zagrożenia i jeśli nie to pomagam ambasadorowi na tyle ile mogę.

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#548 2017-05-17 19:24:34

Luna
Gracz
Windows 8.1Chrome 58.0.3029.110

Samantha:
Idę rozejrzeć się, co się dzieje w mieście.

#549 2017-05-17 19:54:31

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

P.S.
Jeżeli udaje mi się odgruzować, a w środku ludzie są w stanie mnie wyleczyć, oraz nie będzie czekać mnie jakiś ważny wybór, po wyleczeniu udaję się w pogoń za Prefektem. Jeżeli potrafią zregenerować mi oko (nie żadne szklane oka czy coś takiego, tylko moje dawne oko w oczodole) to z tego korzystam.

#550 2017-05-17 23:06:45

Czarny Smok
Windows 7Firefox 53.0

Paweł
Elendil okazał się dość dobrze przewidywać różne pułapki, zastawiane często i dość oczywiście przez życie. Za jednym z okolicznych ruin  budynków był cień, który z jakiegoś powodu się poruszał. Co więcej, na miejscu, gdzie przed chwilą stał Randoul, była jakaś dziwna, czerwona kulka.
Dzięki zdobytej wiedzy, Elendil mógł w ofiarnym ataku rzucić się na Ambasadora i przewalić ich obu na ziemię, ochraniając przed skutkami wybuchu.
Gdy kurz opadł, Elendil rozejrzał się jeszcze raz. Tym razem za żadnym z ruin nikt się nie krył, a i więcej zagrożeń nie było w okolicy.
Elendil spojrzał na stan zdrowia Gaurfeina. Na brzuchu oraz prawej ręce, w miejscu gdzie objęły go macki ze zbroi Zakonnika, miał pasy spalenizny. Szczególnie mocno było to widoczne na ręce, którą ledwo mógł poruszać.
- Ach... Moja ręka... Nie wiem co to było, ale to jakaś piekielna moc. Niby tacy religijni, a najwyraźniej zawarli pakt z demonami. - złapał się za ranę. Dość mocno krwawiła. - Nic... mi nie... będzie. - Z trudem uśmiechnął się. Przyłożył tam lewą rękę i wypuścił trochę magii, objawiającej się u niego jako zielona poświata. Rana przestała krwawić, ale nadal była bardzo głęboka i widocznie mocno go dotykała. Także nadal krwawiło mu z brzucha. - Musisz ich powstrzymać. Ja nie dam rady dalej walczyć. - Zamknął prawe oko. Lewe nagle zapaliło się na zielono. Po paru sekundach zgasło i odsłonił drugie oko. - Przy wyjściach z miasta stacjonują Zakonnicy. W mieście nic nie zobaczyłem, widać jest za mało drzew. - Przerwał. - Słuchaj... Jestem wyczerpany i nie mam siły, żeby się do końca się uzdrowić. Nie mogę mieć pewności, czy to przeżyję albo czy mnie nie złapią. Dlatego... - sięgnął lewą ręką do swojego lewego oka i wyjął je. Następnie rzucił je Elendilowi. Było drewniane, ale sączyła się przez nią dziwna, magiczna energia. - Strzeż go. Jest bardzo cenne. Na razie je zachowaj, a potem przeszczep sobie w miejsce jednego ze swoich prawdziwych. I kiedy to zrobisz - używaj go jedynie w ostateczności. Jego używanie zużywa ogromne ilości many. Co Ci da - przekonasz się. - uśmiechnął się. - Nie chcę Cię też na siłę narażać na niebezpieczeństwo. Postaraj się odzyskać Kryształ, ale jeśli nie czujesz się na siłach - idź do portu. Jest tam statek, który dzisiaj powinien odpłynąć do Aranarthu. I... jeśli nie zdążę... jest tam taka dziewczyna. Nazywa się Marthija Eusokolos. Powiedz jej... że jest... suką. Dobrze?
Marysia
Samantha szła w stronę miasta. Na ulicach było pusto. Ktoś mógłby powiedzieć że spokojnie - ale nic bardziej mylnego! Ludzie są na ulicy właśnie wtedy, gdy jest spokojnie. Gdy nadchodzi niebezpieczeństwo, chowają się.
Po kwadransie drogi doszła do obszernego placu, zbudowanego głównie na marmurze. Na jej środku stał pomnik jakiegoś wojownika, z postury przypominał on Białego Rycerza.
Pod nim siedziało kilka osób. Było to zgromadzenie dość dziwne - szczególnie pod względem rasowego składu. Jednym z nich był krasnolud, który to też przywołał ja do siebie. Miał długą, czarną brodę, sporą żelazną zbroję z hełmem i resztą uzbrojenia, oraz dwa sporej wielkości topory bojowe.
- Witaj, Droga Pani. Co tak daleko od domu robi tak piękna elfka? Jestem Glaur Rudostopy i można powiedzieć, że jestem przywódcą tej oto zbieraniny. Pochodzę z Gór Rudych i jestem inicjatorem naszego "projektu". Szukamy towarzyszy do wyprawy na północ, dalej nawet niż za Góry Sowie. Wśród krasnoludzkich plemion krążą plotki, że jest tam coś więcej aniżeli tylko pustkowie i chcielibyśmy to zbadać. Może Miła Pani zechciałaby się z nami zabrać? Jeśli Pani chciałaby, możemy nawet zapłacić. Mogę zaoferować 500 smoków i równy udział w łupach z wyprawy. Czy wybierze się Pani z nami?
Samantha spojrzała jeszcze raz na tą zbieraninę. Oprócz krasnoluda, był tam wysoki elf o ciemniejszej karnacji, w purpurowych szatach, starzy człowiek z wieloma bliznami okalającymi twarz, który był dość mocno porośnięty, a jego zęby były odrobinę dłuższe i ostrzejsze oraz centaur o pięknej miedzianej karnacji i brązowym włosiu.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
Trening Umiejętności Społecznych Kraków | Adwokat Bielsko Biała | przyjdź zobacz witaj w naszym sklepie Serwis laptopów warszawa tyylko u nas frytki z makaronem i tak dalej | sialala i co do tego ciężko powiedzieć ale powinno być zajebiście. Sprawdź Serwis komputerowy ursus obolałe kończyny twoejgo 5667 | balustrady szklane warszawa