Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Tawerna "Rozśmieszony Koń" jest przy zachodniej bramie. Jej właścicielem jest Iwan Pokarnji. Na parterze mieści się sala jadalna i kuchnia, na piętrze pokoje mieszkalne. Lokal jest zaopatrzony w wschodni wystrój, z licznymi dywanami i świecidełkami.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell
Zana weszła do "Rozśmieszonego Konia" i usiadła przy ladzie. Zamówiła smażoną rybę i szklankę wody.
- Dzień dobry, chciałabym wynająć pokój na noc. Z kim mam przyjemność?
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
Mimo późnej pory François Édouardo de Dupeç, pierworodny syn hrabiego Aldérica Baptiste André II de Dupeç, do niedawna dziedzic hrabstwa Dupeç, obecnie banita i plama na honorze rodu postanowił jeszcze zajść do karczmy. Usiadł przy ladzie, na wolnym miejscu koło nietypowo wyglądającej kobiety.
Tutejsza moda codziennie mnie zaskakuje - pomyślał, zerkając na jej kolorowe włosy.
Postanowił zamówić coś do picia. Tutejsze piwo było niczym w porównaniu z winem z jego rodzinnej krainy, ale François Édouardo de Dupeç, pierworodny syn hrabiego Aldérica Baptiste André II de Dupeç, do niedawna dziedzic hrabstwa Dupeç, obecnie banita i plama na honorze rodu zaczynał je lubić.
- Poproszę kufel piwa, monsieur. - Zamówił. - Mógłbym porozmawiać z właścicielem przybytku? - spytał po chwili.
I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come
- O, dzień dobry. - powiedziała Zana do przybysza. Przeleciała po nim wzrokiem.
Hmm, całkiem przystojny.
- Jak się nazywa pana przystojna osoba?
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
- François Édouardo de Dupeç. - Odpowiedział nierządnicy zaczepiającej go kobiecie i zbywając ją powiedział jeszcze do karczmarza:
- Mam interes do niego.
I collect my story
Ech, dlaczego w tym mieście nie ma choć jednego wolnego przystojniaka...
Barman podał piwo i wyszedł na chwilę, dając parze spokojnie porozmawiać. Po chwili wrócił wraz z niskim mężczyzną w dziwnym, egzotycznym stroju. Françoisowi przypominał strój Kurta.
- Chcieliście ze mną porozmawiać?
Tymczasem barman wydał Zanie kluczyk do pokoju.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
- Tak, chcieliśmy. Bardzo chciałam poznać właściciela tego pięknego przybytku. Nie wiem zbyt wiele o kulturze wschodniej i miałam nadzieję że opowie pan trochę o swoich podróżach... - zatrzepotała rzęsami.
- Hmm... - odezwał się człowiek. Przewrócił oczami, widocznie zdenerwowany, że ktoś mu zawraca głowę takimi nieważnymi sprawami. - Vie Pani, ja w życiu nie podróżowałem, vichowałem się na Zaporovich Polach i tam całe żicie spędziłem, aż tu przyjechałem z dwa lata temu. A co konkretnie chce Pani wiedzieć, bo określenie "kultura" chiba odnosi się do wielu sfer żicia, a ja czasu nie mam tego tłumaczyć. Tilko proszę szybko.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
- Chodziło mi głównie o religię, wierzenia, takie tam rzeczy.
Kiedy już usłyszała odpowiedź od Iwana Pokarnjiego która pewnie brzmiała źle znając moje rzuty kośćmi oraz zdolności ogarniania czegokolwiek związanego ze strategią podziękowała za rozmowę i udała się do swojego pokoju, gdzie poszła spać.
- Witam pana, monsieur Pokarnij. Usłyszałem od niejakiego Ruperta, że pochodzi pan z Krainy i zna pan Kharistański
I collect my story
- A religia i wierzenia, to nie to samo? - zaśmiał się. - Kraje wschodu są wolne od Zakonu i ich dziwactw. Jesteśmy rodzimowiercami, czyli wierzymy w szeroki panteon bóstw, każde odpowiedzialne za inne siły natury. Na czele z Bogiem Twarogiem czy Pierunem.
Zana wyspała się.
- Tak, a co? - odpowiedział Françoisowi.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Zana udała się na miejsce spotkania z Bartłomiejem Pyrwą.
- Zostałem poproszony o przeprowadzenie negocjacji z kharistańskim szejkiem w imieniu burmistrza Ragnoix, ale sam nie znam tamtejszego języka. Mam nadzieję, że poda pan pomocną rękę. Ale to już rankiem, nie niepokójmy przybysza po nocach.
Po rozmowie François udał się z powrotem do domu, aby odpocząć przed następnym dniem. Rankiem wrócił do karczmy, o ile monsieur Pokarnij się zgodził
I collect my story
Iwan obiekcji nie miał i rankiem czekał już na rozmówcę.
- Mogę pomóc, ale co będę z tego miał?
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
- Jestem pewien, że monsieur Ragnoix wynagrodzi pana trud. Przecież będziemy negocjować w jego imieniu!
I collect my story
Iwan westchnął. - Niech Ci będzie. To prowadź mnie do niego. - i z ociąganiem zostawił klucze do karczmy barmanowi i ruszył za Françoisem.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Strony: 1